Vieta, kur galima skaniai pavalgyti

Vieta, kur galima skaniai pavalgyti

MAMA GRILL restorano meniu įkvepia ilgam ir geram pasisėdėjimui, kur pagrindinis vakaro tikslas – geras maistas, ruoštas ant žarijų. Taip, yra ir visos kitos sudedamosios dalys: švarus ir jaukus interjeras, kur vietą ir jaukumo „lygį“ gali pasirinkti pagal nuotaiką (nuo skandinaviško stiliaus staliukų dalykiškesniems pietums iki minkšto kampo, kai nori pasijusti kaip namuose), profesionalus ir neįkyrus aptarnavimas, kokybiški gėrimai… Tačiau į restoraną pirmiausia ateiname dėl gero maisto, o „Mama grill“ meniu bei virtuvės šefas tą ir žada.

Vieta kulinariniam tobulėjimui
Ne, ne virėjų – Jūsų kulinariniam tobulėjimui. Restorano meniu – tarsi šviežio oro gūsis vertinantiems kokybišką maistą ir kūrybiškus sprendimus. Žinoma, galima užsisakyti ir klasikos: kepsnį su kaulu, tradicinį mėsainį, keptą viščiuką, tigrines krevetes su karamelizuotomis šakninėmis daržovėmis, desertui – apverstą šiltą kriaušių pyragą tarte tatin . Tačiau įdomiausia kiekvieną kartą užsukus į „Mama grill“ ragauti kažką naujo, ką kūrybiškai paruošia grilio meistrai.

Virtuvės šefas Simonas
Čia negalima nepaminėti vyriausio „grilio meistro“ Simono patirties. Daugiau nei 7 metus šefas aktyviai dalyvauja Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos veikloje bei čempionatuose. Daugkartinis Lietuvos grilio čempionatų prizininkas, čempionas – taip galima vadinti Simoną, savo lentynoje turintį beveik visų čempionatų prizinių vietų laimėjimus.
Keletą pastarųjų metų Simonas taip pat organizuodavo ir rūpindavosi grilio vakarėlių meniu. Geriausiai įvertinti vakarėlių patiekalai sugulė į „Mama grill“ restorano valgiaraštį.

Grįžkime prie meniu
Nedidelis, tačiau įdomus ir nebanalus. Visuose patiekaluose labai svarbios net mažiausios detalės: jei mėsainis, tai su restorano gamybos BBQ padažu (nuodėmės vertą padažą restorano virėjai gamina patys be jokių sintetinių kvapų ir priedų) ir puikiais karamelizuotais svogūnėliais; jei restorano gamybos dešrelės (nors čia jokio „jei“ nereikia, „Mama grill“ dešrelės – vienas iš tų patiekalų, dėl kurio gali važiuoti į restoraną, esantį kitame miesto gale), tai su karamelizuotais, čiobreliu pagardintais burokėliais, kurie puikiai galėtų tapti ir atskiru patiekalu. Prie patiekalų puikiai priderinti padažai: granatų ir raudonojo vyno, aštrus bruknių (tiesiog tobulai derantis su camembert sūrio kepsniu) ir jau minėtas restorano gamybos BBQ padažas.

Teisingas požiūris…
…kurio dėka restorane jauti, jog tavo norai ir gera savijauta (gan drąsu sakyti, bet, ko gero, ir sveikata) restorano komandai rūpi ne ką mažiau nei geras maistas. Kodėl?

Dėmesys smulkmenoms
„Mama grill“ karštų patiekalų garnyruose nerasite bulvių, todėl pavalgius nekamuos apsunkęs skrandis (jei vis dėlto neįsivaizduojate patiekalo be bulvių, galite jas užsisakyti kaip papildomą garnyrą).

Visi karšti patiekalai kepami uždaroje kepsninėje. Skaniam dūmui išgauti naudojamos vaismedžių drožlės, prieskoninės žolelės. Patiekalai sultingi ir sveikesni, nei kepant atviroje kepsninėje.
Didžioji dalis patiekalų gaminama tik gavus užsakymą, todėl kartais reikia palaukti ir šiek tiek ilgiau nei pusvalandį – juk norite gauti sultingą ir savo skrandžio vertą kepsnį, tad atsipalaiduokite ir paruoškite skrandį, užkandžiaudami virtuvės komplimentu – firmine šviežių morkų užkandėle.

Restoranas ir virtuvė atviri visiems pasiūlymams bei kritikai, todėl visus pastebėjimus galite siųsti tiesiai šefui: simonas@mamagrill.lt.

Parašyti komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *